Příkrm s rybou

Jak už jsem vám slibovala na instastories, budou tu i příkrmy. Snažím se být kreativní a vařím z těch nejlepších surovin, které kupuji na místním trhu. Zjistila jsem, že chuť musí být zajímavá, aby to náš buřtík vůbec papal. Jednou jsem mu udělala brokolici s bramborou a nezájem. Tak dnes tu máte první recept.



Ingredience


½ brokolice
1 batát
½ pstruha
2 lžíce olivového oleje


 Příprava

Nejprve si očistíme brokolici a oloupeme batát. Pstruha důkladně omyjeme o ukrojíme přibližně polovinu. Vše vložíme do hrnce na napařovák a nezapomeneme podlít trochou vody. Mám takový ten klasický na knedlíky a ten používám skoro na všechny příkrmy. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit na páře. Vodu z hrnce nevylévejte. Je to v podstatě vývar a budeme ho potřebovat později.



Rybu zbavíme kostí a kůže. Necháme asi 5 minut zchladnout a poté vše rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixérem. Přidáme olivový olej a vývar, který nám vznikl dušením a ujistíme se, že je směs opravdu hladká a nemá příliš hutnou konzistenci. 


Možná se ptáte, proč přidávám olivový olej? Při přípravě příkrmů používám jedině panenský a to hned z několika důvodů:

1) Olej miminku zajistí lepší trávení a lépe se vykaká :D haha (takhle mi to přesně řekla pediatrička).
2) Lidské tělo někeré vitamíny dokáže plně vstřebat jen ve spojení s tukem.
3) Olivový olej dodá pokrmu lepší chuť.
4) Funguje jako přírodní konzervant (příkrmy dělám vždy na dva dny a uchovávám v lednici).
5) Obsahuje antioxidanty a vitamíny (skupiny A, D, E a K).
6) Prospívá pleti i vlasům (miminko nepotřebuje péči o pokožku jen zvenku, ale také zevnitř).

Oliváč je bezpochyby zázrak a miminkům se může podávat od čtyř měsíců. A jak Lennymu chutnalo?


Bylo to všude, ale chutnalo! I nám chutnalo. My s Batim jsme měli to samé, jen trochu okořeněné. Příště bude sladký recept. Už se těším, až vám ho zveřejním. 

Žádné komentáře:

Okomentovat